60 yaşın üstündeyseniz bunu yapmayı bırakın, ölüm riskini yüzde 26 artırıyor!

Yaşlıların Sosyal İzolasyona Girmesi Ölüm Riskini Artırıyor!

Uzmanlara göre, 60 yaşını aşan bireylerin sosyal izolasyona girmesi ölüm riskini yüzde 26 oranında artırabilir.

Gerontolog Eddie Elmer, “The Big 100: The New World of Süper Yaşlanma” adlı çalışmasında yalnızlığın vücutta gözle görülür bir yıpranmaya ve aşınmaya yol açabileceğini belirtiyor.

Dahiliye uzmanı Dr. Rosen Leipzig ise “Dürüst Yaşlanma: Hayatın İkinci Yarısına Bir İçeriden Bakış” kitabında, yaşlılıkta yalnızlığın duygusal ve fiziksel sağlık üzerinde yıkıcı etkiler yarattığını vurguluyor.

Dr. Leipzig’e göre, yalnızlık duygusu depresyonu tetikleyerek intihar düşüncelerini artırabilir.

Yalnızlık, kalp hastalıkları ve felç riskini yükseltmenin yanı sıra demans gelişme ihtimalini de büyüterek fiziksel sağlık açısından da olumsuz etkilere yol açmaktadır. Uzmanlar, yaşlı bireylerin toplumla etkileşiminin desteklenmesi ve sosyal bağların güçlendirilmesinin yaşam kalitesini artıracağını ve hayatta kalma oranını iyileştireceğini belirtmektedir.

Related Posts

Kırmızı yeşil ve sarı dolmalık biberlerden hangisi daha sağlıklı?

Renkleriyle sofraları süsleyen dolmalık biberler, sadece görsel değil, besinsel açıdan da dikkat çekici faydalar sunuyor. Peki Kırmızı yeşil ve sarı dolmalık biberlerden hangisi daha sağlıklı? İşte ayrıntılar…

Yaz aylarında duşta yapılan ölümcül hata!

Yaz aylarında artan sıcaklıklar nedeniyle pek çok kişi serinlemenin yollarını ararken, çareyi soğuk suyla duş almakta buluyor. Ancak uzmanlara göre bu yaygın alışkanlık düşündüğümüz kadar masum değil ve bazı sağlık riskleri barındırıyor.

Uzmanından el ve koltuk altı terlemesine çözüm: Ortalama 1 saat süren cerrahi işlemle tedavi ediliyor

Uzmanından el ve koltuk altı terlemesine çözüm: Ortalama 1 saat süren cerrahi işlemle tedavi ediliyor

Akciğer kanseri neden hâlâ bu kadar ölümcül?

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Cengiz Şen, akciğer kanserinin her yıl yaklaşık 2 milyon kişinin ölümüne yol açtığını belirterek erken teşhisin önemine dikkat çekti. Dr. Şen, özellikle sigara içenlerin düzenli akciğer kontrollerini ihmal etmemesi gerektiğini vurguladı.

Çocuk cerrahisi kontenjanlarının büyük kısmı boş kalmıştı: Çocuk sayısının fazla olduğu illerde sayımız yetersiz

TUS sonuçlarına göre çocuk cerrahisi kontenjanlarının büyük kısmının boş kalmasına ilişkin konuşan Türkiye Çocuk Cerrahisi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Çiğdem Ulukaya Durakbaşa, “Büyük illerde yeterinden fazla sayıda çocuk cerrahı çalışmaktayken, göreceli çocuk sayısının fazla olduğu illerdeki sayımız son derece yetersizdir” ifadelerini kullandı.

Kilo kontrolünde kritik role sahip! Meyve tüketti, yaşamı değişti: 4 ayda 15 kilo verdi

TÜİK verilerine göre gençlerde obezite oranı son altı yılda yüzde 30’a yakın artış gösterdi. Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, gençlerin hem fiziksel hem de psikolojik sağlıkları için meyve tüketiminin stratejik önemde olduğunu belirtti.