TİGEM 2024 Üretim Hedefini Açıkladı

TİGEM Yönetim Kurulu Başkanı: Geçen Yıl Üretim 300 Bin Ton Civarındaydı

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hasan Gezginç, geçen yıl üretimlerinin 300 bin ton civarında olduğunu belirterek, bir önceki dönemde ise 390 bin ton ürettiklerini söyledi. Gezginç, bu sene 346 bin ton hedefiyle ekimlerin tamamlandığını ifade etti.

TİGEM’in Üretim Çeşitliliği ve Araştırma Çalışmaları

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü, ülkenin batısından doğusuna kadar faaliyet gösteren 17 işletmesiyle bitkisel ve hayvansal üretimi artırmayı hedefliyor. Üretim çeşitliliğine önem veren TİGEM, tohumluk, fidan, fide gibi ürünlerde araştırma ve geliştirme çalışmaları yürüterek ürünlerin kalitesini artırmayı amaçlıyor.

  • 1 milyon 27 bin dekar alanda ekimler tamamlandı.

TİGEM Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hasan Gezginç, kurumun 2024 yılındaki faaliyetleri hakkında bilgi vererek, 2025 yılı hedeflerini paylaştı. Gezginç, TİGEM’in 3,5 milyon dekarlık arazide tarım yaptığını vurgulayarak özellikle hububat tohumu konusunda çiftçilere destek verdiklerini açıkladı. Genel Müdür, “Her yıl 1 milyon dekarlık alanda hububat tohumu üretimi yapıyoruz. Bu sene 1 milyon 27 bin dekar alanda ekimlerimizi tamamladık” dedi.

TİGEM’in Hububat Üretimi Hedefleri

Gezginç, TİGEM’in 45 farklı hububat tohumu kullandığını belirterek, geçen yıl 300 bin ton ürettiklerini, bir önceki yılın üretiminin ise 390 bin ton olduğunu söyledi. Bu yıl 346 bin ton hedefiyle ekimlerin tamamlandığını aktardı.

Önemli Bilgiler ve Çalışmalar

TİGEM Yönetim Kurulu Başkanı, kurumun sertifikalı tohum üretimine önem verdiğini ve bu alanda lider konumda olduklarını belirtti. Ayrıca, iklim değişikliği nedeniyle tohumların dayanıklılığını artırmak için çalışmalar yürüttüklerini dile getirerek, halkın ülkenin kendi kendine yeterli olduğu konusunda şüpheleri olmaması gerektiğini vurguladı.

Gezginç, “TİGEM’i ülkenin üretiminin sigortası olarak düşünebiliriz. Her yıl kendimize rekolte hedefi koyarak tarımda sürdürülebilir bir üretim gerçekleştirmeye gayret ediyoruz” şeklinde konuştu.

Related Posts

Yargıtay’dan kritik fazla mesai kararı

Türkiye, OECD ülkeleri arasında haftalık ortalama 45,7 saat ile en uzun süre çalışan ülke. Ancak işçiler, yaptıkları fazla mesainin karşılığını alamayabiliyor. Yargıtay’ın kararı, iş sözleşmelerine konan “fazla çalışma ücrete dahildir” ibaresine sınırlama getiriyor.

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan: Enflasyondaki düşüş süreci kendini göstermektedir

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan: Enflasyondaki düşüş süreci kendini göstermektedir

En düşük işçi maaşı 58 bin lira oldu: Yüzde 92 zam geldi

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde Pulver Kimya’da 700 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi imzalandı. Kocaeli Koz’dan Yasemin Kaya’nın haberine göre yapılan yüzde 92 zamla en düşük işçi maaşı 58 bin TL oldu. İş yerinde ilk görüşmelerde anlaşma …

TOBB Başkanı’ndan Şimşek’e vergi tepkisi: Her fabrikanın kapısına memur koyarak, polisiye tedbirle vergi geliri artmaz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bütün organize sanayi bölgelerinin giriş ve çıkışlarına denetim memurları yerleştirileceğini açıklamasına TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu tepki gösterdi.

Vietnam ekonomisinde dalgalı denge

Vietnam’da yıllık enflasyon oranı Nisan 2025 itibarıyla yüzde 3,12’ye gerileyerek bir önceki ayda kaydedilen yüzde 3,13 seviyesinin hafif altına düştü. En büyük düşüş, ulaştırma sektöründe yaşanan fiyat gerilemesinden kaynaklandı. Ulaştırma …

Borsa güne yatay başladı

Borsa güne yatay başladı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir