Fethiye Gençlik Merkezi’nde Bağımlılıklara Karşı Farkındalık Semineri

Fethiye Gençlik Merkezi’nde Bağımlılıklarla Mücadele Semineri

Fethiye Gençlik Merkezi’nde bağımlılık konusunda farkındalığı artırmak amacıyla özel bir seminer düzenlendi. Bilim ve Teknoloji Haftası ile Davranışsal Bağımlılıklarla Mücadele Eylem Planı çerçevesinde, lise ve üniversite öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen bu seminerde Uzman Psikolog Samet Ahmet Makinacı’nın bilgilendirici sunumu katılımcıları etkiledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Cami Hizmetleri Daire Başkanı Turgut Erhan ve Fethiye İlçe Müftüsü Kenan Doğru’nun da katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, bağımlılıkla mücadele konusunda gençlerde farkındalık oluşturulması amaçlandı. Öğrencilere önemli bilgilerin aktarıldığı seminerde, katılımcılardan gelen sorular da cevaplandırılarak interaktif bir atmosfer oluşturuldu.

Bu etkinlik sayesinde gençlerin bağımlılık konusunda bilinçlenmesine büyük katkı sağlandı. – MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

Bağırsak ve beyin nasıl birlikte çalışır, bu neden önemli?

Bağırsaklarımız ve beynimizin birbiriyle bağlantılı olduğunu biliyoruz, ancak bu bağlantı nasıl kuruluyor? Ve daha sağlıklı ve mutlu bir yaşam için bu bağlantıyı geliştirmek mümkün mü?

Bu belirtiler varsa migreniniz olabilir! İşte gözden kaçan 3 detay

Migren yüzünden sosyal yaşamınız kısıtlanıyorsa dikkat! Nöroloji Uzmanı Uzm. Dr. Figen Şensoy, doğru tanı ve etkili tedaviyle migrenin nasıl kontrol altına alınabileceğini ve yaşam kalitesinin nasıl artırılabileceğini anlattı.

Cildiniz portakal kabuğu görünümündeyse dikkat! Selülit değil, lipödem olabilir

Toplumda genellikle selülit ve fazla kilo problemi ile karıştırılan lipödem, sadece estetik anlamda bir sorun oluşturmakla kalmıyor aynı zamanda sağlık açısından da tehlike işareti anlamına geliyor. Op. Dr. Jale Özdemir, lipödem hastalığının nedenleri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Kendini Sevme Stresi Azaltıyor

Üsküdar Üniversitesi tarafından bu yıl “Nörobilim Temelli Pozitif Psikoloji” temasıyla 7’ncisi düzenlenen Uluslararası Pozitif Psikoloji Kongresi’nin “Onur Konuğu” Oregon Eyalet Üniversitesi’nden Doç. Dr. Thomas Field, “Sinirbilime Dayalı Bilişsel Davranış Terapisi Hakkında Kısa Başlangıç” konusunu ele aldı.

Sebze meyvedeki pestisiti yok eden Japon taktiği! Evdeki 2 malzeme yetiyor

İlkbaharın taptaze çilekleri, parlak renkleri ve iştah açıcı görünümleriyle sofralarımıza gelir. Ancak bu lezzetli meyvede gizlenen pestisitler sağlığımız için bir tehdit oluşturabilir. Bu aşamada, sadece su altında durulayarak yapılan temizlik yetersiz kalabiliyor. İşte Japonların sırrı.

Aşı reddi artıyor: Halk sağlığı tehlike altında!

Son yıllarda dünya genelinde artan aşı reddi, halk sağlığı açısından büyük riskler oluşturuyor. Prof. Dr. Nur Baran Aksakal, aşılamanın her yıl milyonlarca hayat kurtardığını vurguladı.