Ramazan topu Vestel’e patladı: Zararı dudak uçuklattı

Vestel Elektronik, 2025 Yılının İlk Çeyrek Sonuçlarını Açıkladı

Vestel Elektronik, 2025 yılının ilk çeyreğine ait finansal sonuçlarını duyurdu. Şirket, tarihinin en büyük zararlarından birini yaşadı ve özellikle yönetim krizi nedeniyle mali yapısını ciddi şekilde etkiledi.

Net Zarar Büyük

2025’in ilk üç ayında, Vestel 5 milyar 76 milyon TL net zarar açıkladı. Bu rakam, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1600’ü aşan bir artışı temsil ediyor. 2024’ün ilk çeyreğinde şirketin zararı sadece 298 milyon TL düzeyindeydi.

Ramazan Tebriği Krizi

Sözcü’nün iddiasına göre, zararın sebebi “Ramazan tebriği” krizidir. Vestel CEO’su Ergün Güler’in paylaştığı mesaj, eski Zorlu Holding CEO’su Cem Köksal ile yaşanan anlaşmazlığı körükledi. Köksal, bu mesajın ardından istifa etti ve hakkında dava açıldı. Bu süreç, şirketin itibarında ve piyasa değerinde ciddi düşüşlere neden oldu. Ancak, Köksal 9 Mayıs 2025’te davadan beraat etti.

Satış ve Kârlılıkta Düşüş

Vestel’in finansal verileri, net zararın yanı sıra operasyonel kârlılıkta da zayıflamayı gösteriyor:

  • Satış gelirleri %14 azalarak 31,46 milyar TL’ye geriledi.
  • Brüt kâr %28 azalışla 6,05 milyar TL oldu.
  • FAVÖK %62 düşüşle 1,16 milyar TL’ye indi.
  • Net parasal pozisyon kazançları da %38 azalışla 3,17 milyar TL’ye düştü.

Öz Kaynaklar Erimekte

Şirketin özkaynakları, 2024 sonuna kıyasla %11 azalarak 43,95 milyar TL’ye gerilerken, net borcu 65,36 milyar TL’ye yükseldi. Bu durum, şirketin finansal yapısında artan kırılganlığa işaret etmektedir.

Hisselerde Düşüş

Vestel hisseleri, zarar açıklamasının ardından Borsa İstanbul’da değer kaybetti. Analistler, şirketin geri kalan yıl içinde toparlanıp toparlanamayacağı konusunda çekimser bir tutum sergiliyor. Kriz sonrası, yatırımcı güveni önemli ölçüde zedelenmiş görünmektedir.

Related Posts

Enerji ithalatı faturası azaldı

Türkiye’nin enerji ithalatı için ödediği tutar, mayısta geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17,6 azalarak 4 milyar 258 milyon 703 bin dolar oldu.

Kripto para borsaları faaliyet başvuruları için son hazırlıklarını yapıyor

Türkiye’deki kullanıcılara hizmet sunmak için 30 Haziran’a kadar Sermaye Piyasası Kuruluna (SPK) başvuruda bulunması gereken kripto para borsaları son hazırlıklarını tamamlıyor.

Kapalıçarşı’da han tedirginliği

Çarşıdaki esnaf piyasadaki durgunluktan şikayetçi hanlardaki dükkanlar ise kapış kapış gidiyor… Esnaf, “Biz dükkanı zor döndürürken, arka taraftaki hanları dolduran yabancı uyrukluların yüklü para transferi yaptığını duyuyoruz” dedi.

Yumurta fiyatlarında dikkat çeken düşüş! Nedeni belli oldu

Vatandaşın tükettiği temel gıdaların başında gelen yumurtada fiyat değişimi dikkat çekti. Özellikle Ramazan ayı sürecinde fahiş artışlar yaşansa da Ramazan’ın sonlanmasıyla birlikte fiyatlarda düşüş hızlandı. Piyasada büyük boy olarak satılan yumurta fiyatları düşerken, küçük boy yumurtalarda ise fiyat artışı şaşırttı. Peki piyasada fiyatlar neden değişiyor? Konuyla ilgili merak edilenleri 2 uzman isim milliyet.com.tr’ye değerlendirdi. İşte detaylar… 

Turizm alarm veriyor: Fiyatlar yabancıya bile pahalı geliyor; kalite düştü, oteller dolmadı

Turizm alarm veriyor: Fiyatlar yabancıya bile pahalı geliyor; kalite düştü, oteller dolmadı

Elektrik üretimi nisanda yüzde 11 arttı

Türkiye’nin lisanslı elektrik üretimi nisan ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 11 artarak, 24 milyon 723 bin 282 megavatsaat oldu.