Binlerce araçlık dev Anji Ansheng ilk seferine çıktı: Otomobil fiyatları değişebilir






Çinli SAIC Anji Logistics için Dünyanın En Büyük Otomobil Gemisi Yola Çıktı

Çinli SAIC Anji Logistics için Dünyanın En Büyük Otomobil Gemisi Yola Çıktı

Xinhua’nın haberine göre devlete ait otomotiv şirketi SAIC Motor’un lojistik iştiraki olan SAIC Anji Logistics için üretilen gemi, dün Çin’in Şanghay şehrinden Avrupa’ya hareket etmek üzere demir aldı.

228 metre uzunluğunda ve 37,8 metre genişliğindeki gemi, 9 bin 500 araçlık taşıma kapasitesiyle “dünyanın en büyük otomobil gemisi” konumunda bulunuyor.

Son 2 yılda dünyanın en fazla otomobil ihraç eden ülkesi olan Çin’de son dönemde “Ro-ro gemisi” olarak da adlandırılan otomobil taşıyan gemilere büyük yatırımlar yapılıyor.

Geçen ay Çinli özel otomotiv şirketi BYD’e ait 9 bin 200 araç kapasiteli BYD Shenzen gemisi, ilk seferi için Çin’den Brezilya’ya yola çıkmıştı.

Cosco gibi büyük gemicilik şirketleri dışında SAIC, BYD ve Chery gibi otomotiv şirketleri kendi taşıyıcı gemi filolarını oluşturuyor.

Çinli SAIC Anji Logistics

Dünyanın en büyük ihracatçısı

2024 yılında 6,4 milyon otomobil ihraç eden Çin, 2023’te ilk kez elde ettiği “dünyanın en fazla otomobil ihraç eden ülkesi” konumu korumuştu. Bu dönemde 5,5 milyon otomobili uluslararası pazarlara ulaştıran SAIC de, Çin’in en büyük ihracatçı şirketi olmuştu.

SAIC Anji Logistics, halen 15’i okyanus tipi 35 otomobil taşıyıcı gemiden oluşan bir filoya sahip bulunuyor. Şirket, okyanus gemilerinin sayısını 2026’ya dek 22’ye çıkarmayı planlıyor.

SAIC Anji Logistics


Related Posts

David Jurasek kimdir?

Benfica’da forma giyen David Jurasek’in adı Beşiktaş ile anılıyor. Transfer görüşmelerinin yapıldığı gündeme gelmesiyle birlikte David Jurasek kimdir, kaç yaşında, hangi takımda ve mevkide oynuyor? sorularının yanıtı merak edildi. İşte David Jurasek’in kariyeri…

Canlı mı cansız mı? Virüs gibi yaşayan hücre!

Kanada’daki Dalhousie Üniversitesi’nden bilim insanları, minicik bir planktonun içinde şimdiye dek görülmemiş düzeyde metabolik olarak bağımlı bir hücre keşfetti. Sukunaarchaeum mirabile olarak adlandırılan bu yeni canlı, yaşam ile cansızlık arasındaki çizgiyi yeniden tartışmaya açıyor.

60 yıllık sessizlik bozuldu: NASA’nın ölü uydusu aniden patladı

1960’lardan beri uzayda sessizce dolaşan, ölü bir NASA uydusu beklenmedik bir şekilde güçlü bir enerji patlaması yayarak gökbilimcileri hayrete düşürdü. Avustralya’daki Curtin Üniversitesi’nden araştırmacılar, bu sinyali tespit ettiklerinde ilk olarak bunun uzak bir pulsardan ya da bilinmeyen bir kozmik cisimden geldiğini düşündüler. Ancak analizler, olayın şaşırtıcı şekilde Dünya’ya sadece 4 bin 500 kilometre uzaklıkta gerçekleştiğini gösterdi.

Deniz Öncü İtalya’da piste çıktı

Motosiklet sürücüsü Deniz Öncü, Moto2 Dünya Şampiyonası’nın İtalya’da düzenlenen 9. ayağında 6. oldu.

WhatsApp geri adım attı! 2026’da devreye sokacak

WhatsApp reklam özelliğini 1 yıl sonra devreye alacağını bildirdi.

İnsanlar bitkilere dönüşecek! Yeni araştırma, gıda ihtiyacını ortadan kaldıracak

Bilim insanları, insan vücudunun tıpkı bitkiler gibi fotosentez yapabilmesini mümkün kılacak radikal bir teknoloji üzerinde çalışıyor. Bu gelişme, gelecekte gıda tüketimini tamamen ortadan kaldırabilir.