Otomobil almanın en pahalı olduğu ülkeler listelendi: Türkiye bakın kaçıncı sırada

Singapur Dünyanın En Pahalı Otomobil Pazarı

Singapur, araç sahibi olmanın neredeyse ayrıcalık sayıldığı bir ülke olarak listenin başında yer alıyor. Ülkede sıfır kilometre bir otomobilin ortalama fiyatı 140.534 dolara kadar yükseldi. Bu rakam, 2020 yılına göre yüzde 71,8’lik bir artışı temsil ediyor. Singapur’un devlet politikaları, araç sahipliğini sınırlayarak ülkeyi dünyanın en pahalı otomobil pazarı haline getirdi.

Yüksek Vergili Avrupa Ülkeleri de Sıralamada

Singapur’u 50.298 dolarlık ortalama fiyatla Danimarka (Kopenhag) takip ediyor. Yüksek vergi politikaları nedeniyle araç fiyatlarının hızla yükseldiği Danimarka’da fiyat artışı yüzde 31 olarak kaydedildi. Üçüncü sırada ise İsrail geliyor. Tel Aviv’de ortalama sıfır araç fiyatı 47.599 dolara ulaştı.

Türkiye 4. Sırada 5 Yılda %50 Artış

Türkiye, 45.787 dolarlık ortalama sıfır araç fiyatıyla dördüncü sırada yer alıyor. 2020 yılında bu rakam 30.463 dolarken, son beş yılda dolar bazında yüzde 50,3’lük bir artış kaydedildi. Yükselen döviz kurları ve vergiler araç sahibi olmayı her geçen yıl daha zor hale getiriyor.

Listede Öne Çıkan Diğer Ülkeler

Diğer önemli ülkeler ve fiyatları şu şekildedir:

  • Birleşik Arap Emirlikleri (Abu Dabi): 45.033 dolar (2020’ye göre yüzde 93,1 artış)
  • İrlanda (Dublin): 42.337 dolar
  • İsviçre (Cenevre ve Zürih): Ortalama 40.265 dolar (Cenevre’de yüzde 19,3, Zürih’te yüzde 34,7 artış)
  • Malezya (Kuala Lumpur): 40.222 dolar (Beş yılda yüzde 10,2 artış)
  • İspanya (Barselona): 38.516 dolar (Beş yılda yüzde 52,6 artış)

Araç Sahibi Olmak Gittikçe Zorlaşıyor

Çeşitli etkenler, birçok ülkede sıfır otomobil sahibi olmayı lüks tüketim kalemi haline getirirken, araç fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Vergi politikaları, döviz kuru, enflasyon ve arz-talep dengesi gibi faktörler, araç sahipliğini giderek erişilmez hale getiriyor. Özellikle gelişmekte olan ülkelerdeki alım gücü göz önüne alındığında, araç sahibi olmak her geçen gün daha zor hale geliyor.

Related Posts

Amerikalılar Ay’a dönüşü ve Mars yolculuğunu destekliyor

Anket ayrıca Amerikalıların uzay keşiflerinin milli gurura ve bilimsel ilerlemelere katkıda bulunduğuna dair çoğunlukla hemfikir olduğunu ortaya koydu.

Türkiye motosiklet ülkesi olma yolunda

Türkiye’de motosiklete olan talep artıyor. Gerek ticari gerekse de bireysel kullanımda motosiklet hayatın her alanında yer almaya başladı.

GPS’e Alternatif: Havadan Konumlamada Kuantum Teknolojisi Dönemi Başlıyor!

Günümüzde GPS, hayatımızın her alanında konum belirlemek için vazgeçilmez bir teknoloji haline geldi. Ancak, GPS sinyallerinin kesilmesi veya manipüle edilmesi (spoofing) riski, kritik altyapılar için büyük bir güvenlik tehdidi oluşturuyor. İşte tam bu noktada, havadan konumlama alanında devrim yaratacak yeni bir teknoloji gündeme geliyor: Kuantum sensörlerle çalışan manyetik navigasyon sistemi.

Türkiye 12 Yaş Altı Genel Kategori Satranç Takımı Avrupa’da ikinci oldu

Slovenya’da düzenlenen 2025 Avrupa Genç Takımlar Satranç Şampiyonası’nda Türkiye 12 Yaş Altı Genel Kategori Satranç Takımı, ikinci oldu, milli takım üst üste ikinci kez gümüş madalya kazandı.

Bilim insanları evrenin ölüm tarihini açıkladı: ‘Büyük Çöküş’e hazır mısınız?

Yeni araştırmalar, evrenin sonsuza kadar genişlemeyeceğini ortaya koyuyor. Bilim insanları, evrenin yaklaşık 20 milyar yıl içinde çökeceğini öngörüyor. “Büyük Patlama”nın tersi olan “Büyük Çöküş” insanlığın geleceği için ne anlama geliyor?

Google’ın yeni özelliği Avrupa’yı harekete geçirdi

Google’ın yapay zeka destekli yeni arama özelliği Avrupa Birliği’ndeki bazı yayıncılar tarafından haksız rekabet ve içerik gaspı olarak değerlendirildi. Gelen şikâyetler üzerine Avrupa Komisyonu, Google hakkında ön inceleme başlattı.