Uzmanından el ve koltuk altı terlemesine çözüm: Ortalama 1 saat süren cerrahi işlemle tedavi ediliyor

Göğüs Cerrahisi Uzmanından Aşırı Terleme Sorununa Kalıcı Çözüm

Aşırı terleme sorunu yaşayanlar artık rahat bir nefes alabilir. Göğüs Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Kemal Karapınar, el ve koltuk altı terlemesinin ortalama 1 saat süren basit bir cerrahi işlemle tedavi edilebileceğini belirtti.

Doç. Dr. Kemal Karapınar, toplumda sıkça karşılaşılan ancak genellikle saklanan el ve koltuk altı terlemesinin özellikle gençlerin özgüvenini olumsuz yönde etkilediğini vurguladı. Aşırı terleme sorunuyla başa çıkmak artık daha kolay! Doç. Dr. Karapınar, bu rahatsızlıkla baş etmekte zorlananların, 1 saatlik basit cerrahi müdahale ile bu soruna kalıcı çözüm bulabileceğini söyledi.

“Sosyal Hayatınızı Etkileyen Terleme Sorunu Artık Tarihe Karışıyor”

El ve koltuk altı terlemesinin genellikle kozmetik bir problem olarak algılandığını ancak aslında sosyal hayatı ciddi şekilde etkileyebildiğini belirten Doç. Dr. Karapınar, bu rahatsızlığı medikal tedavilerle kontrol altına alamayan hastaların cerrahi müdahale ile başarılı sonuçlar elde edebileceğini açıkladı.

Cerrahinin yaklaşık 1 saat sürdüğünü belirten Doç. Dr. Karapınar, terlemeye neden olan sinirleri keserek el ve koltuk altı terlemesini büyük ölçüde ortadan kaldırdıklarını ifade etti. Ameliyat sonrası dönemde hafif geri dönüşler görülebileceğini ancak hastaların genellikle memnun kaldığını belirtti.

“Tekrarlama Oranı Düşük, Hastalar Yüksek Memnuniyet Yaşıyor”

Doç. Dr. Karapınar, cerrahi müdahale sonrası el ve koltuk altı terlemesinin ilk 6 ay içinde tamamen ortadan kalktığını belirtti. Nadiren tekrarlama görülebileceğini ancak tekrar eden terlemenin eski düzeye ulaşmadığını söyledi.

Cerrahinin genç yaş grubundan 60 yaşına kadar olan hastalara uygulanabildiğini belirten Doç. Dr. Karapınar, özgüven kaybına neden olan terleme sorununa bu yöntemle son verilebileceğini ifade etti.

Aşırı Terleme Sorununa Kalıcı Çözüm İçin Doç. Dr. Kemal Karapınar’ın Tavsiyeleri

  • Aşırı terleme sorunu yaşıyorsanız çekinmeden bir uzmana başvurun.
  • Cerrahi müdahaleden çekinmeyin, kısa sürede kalıcı çözüme kavuşabilirsiniz.
  • Ameliyat sonrası doktorunuzun tavsiyelerine uyarak hızla iyileşebilirsiniz.

Related Posts

Yaz aylarında duşta yapılan ölümcül hata!

Yaz aylarında artan sıcaklıklar nedeniyle pek çok kişi serinlemenin yollarını ararken, çareyi soğuk suyla duş almakta buluyor. Ancak uzmanlara göre bu yaygın alışkanlık düşündüğümüz kadar masum değil ve bazı sağlık riskleri barındırıyor.

Akciğer kanseri neden hâlâ bu kadar ölümcül?

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Cengiz Şen, akciğer kanserinin her yıl yaklaşık 2 milyon kişinin ölümüne yol açtığını belirterek erken teşhisin önemine dikkat çekti. Dr. Şen, özellikle sigara içenlerin düzenli akciğer kontrollerini ihmal etmemesi gerektiğini vurguladı.

Çocuk cerrahisi kontenjanlarının büyük kısmı boş kalmıştı: Çocuk sayısının fazla olduğu illerde sayımız yetersiz

TUS sonuçlarına göre çocuk cerrahisi kontenjanlarının büyük kısmının boş kalmasına ilişkin konuşan Türkiye Çocuk Cerrahisi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Çiğdem Ulukaya Durakbaşa, “Büyük illerde yeterinden fazla sayıda çocuk cerrahı çalışmaktayken, göreceli çocuk sayısının fazla olduğu illerdeki sayımız son derece yetersizdir” ifadelerini kullandı.

60 yaşın üstündeyseniz bunu yapmayı bırakın, ölüm riskini yüzde 26 artırıyor!

Uzmanlar, 60 yaş ve üzeri bireylerin sosyal izolasyona girmesinin, yalnızlığın yol açtığı fiziksel ve zihinsel yıpranma nedeniyle ölüm riskini yüzde 26 oranında yükselttiğini açıkladı.

Kilo kontrolünde kritik role sahip! Meyve tüketti, yaşamı değişti: 4 ayda 15 kilo verdi

TÜİK verilerine göre gençlerde obezite oranı son altı yılda yüzde 30’a yakın artış gösterdi. Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, gençlerin hem fiziksel hem de psikolojik sağlıkları için meyve tüketiminin stratejik önemde olduğunu belirtti.

Keneden ölümler için ‘mRNA aşısı’ umudu

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Tıp Fakültesi’nden Dr. İlhan Çetin yaz aylarında ölümlere yol açan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı konusunda ilk yapılan klasik aşı denemelerinin yetersiz kaldığını belirterek, “Ancak şu anda üretilmeye çalışılan aşılar, mRNA teknolojisiyle üretildiği için etkisinin çok yüksek olduğunu görüyoruz. İnşallah insan üzerindeki değerlendirmelerde böyle çıkarsa çok daha etkili olacaktır” dedi.